Petience 90 days

Започваме с новосъздаденият блог още от днес. Целта е да издържим 90 дневната диета и да свалим 5-10 кг. Нещата ще са тежки, впредвид предстоящата сватба и меден "месец", и още куп други праздници.



За самата диета чух за първи път буквално преди 3 дена, вчера попрочетох за нея, и от днес реших да започна. Като се поопозная с правенето на сайта, ще започна да добавям и рецепти, подходящи за диетата.





Надявам се този, който е попаднал тук да успее да намери необходимата информация, а също така и, ако участва във същата порба за сваляне на килограмите, да сподели своите успехи, рецепти и идеи.



03.05.2011





събота, 14 май 2011 г.

Ден 11. Въглехидрати. Ден 12. Плодове

Нещо не работеше блогера вчера цял ден и нищо не можех да запиша.. Вчера за закуска както винаги бяха плодове, този път под формата на фреш от портокали и грейпфрут. За обяд хапнах две парчета пица с чушки и гъби, едно малко парче бисквитена торта. Вечерях салата от краставици, домати и авокадо - страшно много ми се услади :)

Днес съм на плодове. По-правилно би било да кажа "Днес БИ ТРЯБВАЛО да съм на плодове" :):):)
В действителност бяхме при бабата на гости, където си хапнах малко торта, после по време на разходката хапнах и сладолед. А сега отиваме на кино, където не може да се откажа от пуканките.

Почивните дни ми влияят много зле на диетата. Но пак има някакъв напредък, не знам обаче от къде идва :):):) - днес съм 71.9 ! :)

четвъртък, 12 май 2011 г.

Ден 10. Бобови и варива

закуска: фреш от портокали и грейпфрут
втора закуска: манго
обяд: постен гювеч + салата краставици и домати (към 150г) + 1 питка хляб (като от билата)
вечеря: постен гювеч с 1 ф вита

Течности за деня: около литър

сряда, 11 май 2011 г.

Ден 9. Белтъчен

Снощи към 23 се обади бабата, че дядо не е добре. Наложи се да го вкараме в болница, ама то отне повече от 3 часа това нещо.. ужасно бавно стават някой работи (а не трябва). Вкъщи се прибрахме към 3. Едвам се събудих в 8, ама за мое учудване за работа закъснях само с 10тина минути.

закуска: 1 манго (около 300г)
обяд: 1 карначе + салата зеле и моркови (200г). Знам, че не бива моркови, но пък всички други салати бяха със сирене. Реших от двете злини да избера по-малката..

понеделник, 9 май 2011 г.

Ден 8. Плодов

Вчера не отидох на фитнес, и за  съжаление и днес няма да мога - трябва да идват майстори да оправят гардероба в коридора. Надявам се да се оправят днес и да не ме занимават и утре. Днес се чуствам просто превъзходно, лека като перце :) Като никога посетих 00 сутринта (сорри за подробностите, но обикновенно ходя в ранният следобяд, ако ходя изобщо). Затова ми е така странно :) Едвам се удържах да не се кача на кантара :)

закуска: 250г ягоди
втора закуска: пак 250г ягоди
обяд: манго - 330г
следобедна закуска: кашу, ама колежката ми взе печено, а не сурово :( И аз като го нападнах... спрях се чак като видях упаковката празна (100г). За вечеря май ще пием само чайчета без захар :):):)

да, ама не :)
вечеря: 1 манго (около 300г)

за днес вода - почти 1 л

неделя, 8 май 2011 г.

Ден 7. Въглехидрати

Най-накрая започва работната седмица! Не че нещо, но е много по-удобно, поне за мен, да спазвам каквито и да било хранителни режими или диети докато съм на работа.

закуска: фреш портокал - 300 мл
втора закуска: фреш портокал - 300 мл
обяд: 1 лимонов мъфин + 1 парче кекс

Хапнах малко повече от нужното, но довечера съм на фитнес - ще се попотя на крос-тренажора малко повече :)

За сега съм още не първият половин литър вода, нещо не ми се пие особено, ама ще се напъна..

Обади се милото, налага се да се прибера след работа - фитнеса остава за утре след работа. Пу да му се не види, аз тамън се настроих... Пък така май по-добре, те родителите утре отново заминават, така че ще си вземем с тях едно чао :)

П.С. Тамън измъчих първата бутилчица..

вечеря: спагети с доматен сос (бая, около 300г)

Ден 6. Бобови и варива

Закуската днес я проспахме. Събудих че чак към 11, а докато стана и си напазарувам стана 14..

обяд: половин купичка гъбена супа (250мл), която е по-скоро яхния - ориз с гъби и 1 ф вита

вечеря: порция пържени картофки (към 200г) и зелена салата

бяхме на кино и не се сдържах - взех си малка упаковка пуканки. Не знам как хората могат да гледам филм на кино и да не хапват пуканки..