Petience 90 days

Започваме с новосъздаденият блог още от днес. Целта е да издържим 90 дневната диета и да свалим 5-10 кг. Нещата ще са тежки, впредвид предстоящата сватба и меден "месец", и още куп други праздници.



За самата диета чух за първи път буквално преди 3 дена, вчера попрочетох за нея, и от днес реших да започна. Като се поопозная с правенето на сайта, ще започна да добавям и рецепти, подходящи за диетата.





Надявам се този, който е попаднал тук да успее да намери необходимата информация, а също така и, ако участва във същата порба за сваляне на килограмите, да сподели своите успехи, рецепти и идеи.



03.05.2011





петък, 6 май 2011 г.

Ден 5. Белтъчен

Правиме се на разсеяни и забравяме за вчерашните прегрешения. Днес сме на протеини. Пак ще ходим до Асеновград, втора проба (може би окончателна :) )

закуска: банан
втора закуска: ябълка
обяд: 1 домат (250г) + 150г пражка шунка
вечеря: 150г пържола печена на фурна + 100г салата домати и краставици + 150г бейлиз...
мдаааа, пак прегреших. Празнувахме пак Гергьовден, този път с бащата на милото. Нямаше как да избегна греха.

Утре сме на въглехидрати. Да видим как ще се справим.

Ден 4. Плодов

Сутринта се премерих - 72.6 кг. Или това е времено явление, или съм свалила 1 кг. Дано е второто
:):):) Днес съм само на плодове, но мисля да включа и ядки, иначе стомахът ми ще стърже страшно много. Затова след малко отивам до магазина да си взема малко сурова макадамия или нещо подобно.

закуска: 2 ябълки
втора закуска: 2 банана
обяд: 40г сурова макадамия

и тук вече не уможех да направя нищичко - започна голямото гергьовденско освинване... на маса се седна към 15 и станахме към 23.. вярно към 20 аз приключих с яденето, но то и 10 мин са достатъчни да си развалиш режима. Аз все пак се постарах да не прекалявам де.. изядох към100-тина гр дроб сърма, 10-тина лъжички боб чорба, 1-2 филийки хляб (бял, нямаше вита за съжаление), съвсем малко зелева салата и само едно парченце от огромното 8 килогаромово агне, за десерт - 1/3 парче от плодовата пита на Неделя.
Като се замисля не е много, но е в пълен разрез с идеята за разделно хранене..

сряда, 4 май 2011 г.

Ден 3. Въглехидрати

Седя сега и чета за разделното хранене. Ама то страшно сложно бе! Да се опитаме да съставим някакво примерно меню за въглехидратният ден...

закуска (7:30ч): чай без захар и 1 ябълка

втора закуска (9:30ч): 1 ябълка

обяд: 2 парчета пица с гъби, лук и чушки (успях да махна целият кашкавал от нея :):)

вечеря: пакетче солети (60г) + 25г шоколад (своге)


Допълнение към програмата: след работа бях на фитнес. Не съм ходила от 2-3 месеца, надявам се този път да потръгне и да не се мързеливя :)

Ден 2. Бобови и варива

Днес ще ходим до Асеновград на първа проба на роклята :):):) Затова от снощи си приготвих храна за днес. Това е менюто:

Закуска: чай каркаде без захар + 2 ябълки

втора закуска: 1 ябълка

обяд: картофена салата (към 400г) + 1ф вита

следобедна закуска:бяхме на заведение - салата моркови и някакви картофени топчета (явно от картофено пюре). Пих и чаша бяло вино, знам че не влиза в режима алкохол, но някой път просто се случва ;)

вечеря: картофена салата (200г)

В колата пих и кола, но родителите ми влияят отрицателно на всичките диети. Факт. И любимият се оплака от същото в заведението, омитайки някаква палачинка с ядки и печени ябълки :):) Но скоро ще заминат и той си се връща на режима - Огнян Симеонов ни беше направил диетите преди няколко дена, но аз нещо реших да се пробвам с 90-дневната. Дано помогне за два месеца да се свали някой и друг килограм, че ще се чуствам като оргомна снежна топка на собствената си сватба

вторник, 3 май 2011 г.

Ден 1. Белтъчен

Ръст 182, тегло - 73.6 кг

Денят започна без станалият вече за мен традиционен билков чай без захар. Бях гладна, но се успах, така че закуската беше едва в 10.00, почти 3 часа след ставане.

закуска. 2 ябълки

имам още цял час до обяда, а не мога да мисля за нищо друго освен храна, готова съм да изям света! Въпреки, че не съм от тези дето изяждат огромни количества, но с последният режим на хранене съм се научила да ям на всеки 2-3 часа. Та сега ми е търсене :(

обяд: пилешко филе с бейби морковчета (250г) + шопска салата (250г)

следобедна закуска: 200 мл топло мляко с подсладител

вечеря: 150г пилешко филе с бейби морковчета + 250г шопска салата + 1в хляб вита